Начин на приготвяне
Рибните филета се поръсват със сол и черен пипер.
В купа се смесват ситно нарязаният лук, натрошеният дафинов лист, лимоновият сок, олиото и виното и се разбърква всичко добре.
Филетата се слагат в купата със сместа да се мариноват за няколко часа.
На шишчета се нанизват кубчетата рибно филе, като между всяко кубче се слага цяла гъбка, колелце лук, нарязаните на филийки домати или цели чери домати.
Изпечете на предварително загрята скара, като ги обръщате. Сервирайте в плоски чинии, поръсете с ситно нарязан магданоз и резен лимон.
Рибените шишчета са готови.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни рецепти за шишчета печени на скара, шишчета на тиган или вкусни шишчета без месо.