Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран, пълнен с орехи, в микровълнова фурна

Шаран, пълнен с орехи, в микровълнова фурна

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3812k6736
Шаран, пълнен с орехи, в микровълнова фурна2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
4
"Ястие за Никулден, но приготвено за по-малко от половин час, при това без да пускате фурната? Познахте - пълнен шаран в микровълнова фурна"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. голям
  • орехи - 150 г почистени
  • лук - 2 глави
  • галета - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • морков - 1
  • магданоз - 1 с.л.
  • копър - 1 с.л.
  • черен пипер - млян
  • индийско орехче
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, отрязва се главата и се изваждат вътрешностите (без да се разрязва коремът). Измива се добре и се подсушава с чиста кърпа.

Пълнежа: Лукът се нарязва на едро и се задушава за 2 минути при 100% мощност на микровълновата, добавят се нарязаните (смлени) орехи и се задушават още 2 минути.

Морковите се нарязват на колелца и се варят. Те се добавят заедно с галетата към задушените лук и орехи. Подправят се със сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и копър.

Шаранът се пълни със сместа, завива се с фолио за микровълнова фурна и се пече 13 минути при 100% мощност и включен грил. Оставя се да престои 10 минути с фолиото. Сервира се с подходяща гарнитура според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: