Начин на приготвяне
Шаранът се почиства, отрязва се главата и се изваждат вътрешностите (без да се разрязва коремът). Измива се добре и се подсушава с чиста кърпа.
Пълнежа: Лукът се нарязва на едро и се задушава за 2 минути при 100% мощност на микровълновата, добавят се нарязаните (смлени) орехи и се задушават още 2 минути.
Морковите се нарязват на колелца и се варят. Те се добавят заедно с галетата към задушените лук и орехи. Подправят се със сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и копър.
Шаранът се пълни със сместа, завива се с фолио за микровълнова фурна и се пече 13 минути при 100% мощност и включен грил. Оставя се да престои 10 минути с фолиото. Сервира се с подходяща гарнитура според сезона.