Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Маринована риба»Маринована замразена скумрия

Маринована замразена скумрия

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Маринована замразена скумрия
Снимка: Даниела Русева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Не сме морски вълци, но знаем как се приготвя най-вкусната маринована скумрия"

Необходими Продукти

  • скумрия - 7 - 8 бр.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сол
  • оцет
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете рибата от вътрешностите, отстранете главите и опашките, нарежете на шайби и измийте добре.

Залейте със студена вода и оставете така да се изкисне за около 3-4 часа. През това време два-три пъти изхвърлете водата и сменете с чиста вода.

Извадете рибата в тавичка, посолете обилно със сол и оставете да престои 24 часа. Отцедете рибата от соления сок и прехвърлете в друга чиста тавичка. Залейте обилно с бял оцет и оставете да престои 12 часа.

Измийте рибните шайби през гевгир и ги оставете добре да се отцедят. Загрейте добре на котлона една чаша олио и го оставете да изстине.

Всяко парче риба, едно по едно, потопете в изстиналото олио и подредете плътно в бурканчета. Между тях пуснете по 10-на зърна черен пипер, по 3-4 зърна бахар и по 2 дафинови листа. Ако желаете, можете да сложите и по 1 скилидка чесън, срязана на две.

Допълнете бурканчетата с останалото олио, за да няма въздух. Бурканите затворете с капачка. Не се стерилизират.

Приберете в хладилник. След 10-тина дни вашата маринована рибка е готова за консумация.

Маринованата замразена скумрия е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Каква би била трайността на подобна консерва и има ли някакъв препоръчител срок за консумация?
07.12.2021 16:30
1
1
Покажи всички подкоментари