Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Печена маринована скумрия за Никулден

Печена маринована скумрия за Никулден

Кулинарна мрежаКулинарна мрежа
Джедай
7466k2k4k
Печена маринована скумрия за Никулден
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
07/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • скумрия - 3 бр. почистена
  • майонеза - 3 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
  • лимонов сок - от 1 цитрус
  • сол
  • черен пипер
  • лук - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистената скумрия се маринова със смес от 3 с.л. майонеза, 3 с.л. кетчуп, сока на лимон, сол и черен пипер.

Престоява 30 минути, след това се поставя в найлонов плик за готвене върху канапе от нарязани на полумесеци 2 глави лук и се пече на 180 °C за 30 минути, открива се и се запича за още 10 минути.

Аз добавих към скумрията шаран и толстолоб - почистени, нарязани, посолени и пържени на тиган.

Вие може да хапнете само печената маринована скумрия за Никулден.

Източник: Иванка Ракова - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: