Начин на приготвяне
Печем блат върху хартия от разбити яйца, захар, брашно и бакпулвер в широка тава. Изважда се, обръщаме върху нова хартия и се изрязва на квадрат.
Всеки крем се разбива във 350 мл студено прясно мляко в отделни купи, първо ваниливият крем на високи обороти на миксера, после шоколадовият крем, като към него се добавя 100 мл течен шоколад и добре се разбъркват на гладък крем. От ваниловия се отделя малко крем за панделката.
С миксер се разбива течната сметана с пудрата захар до меки връхчета, разделя се на две части и се добавя първо във ваниловия крем, после в шоколадовия. В голям поднос се поставя блатът за основа, сиропира се леко с четка със захарен сироп, намазва се с част от ваниловия крем, отгоре се нареждат бели бисквити, като всяка се топва в прясно мляко разбъркано с захар на вкус за секунди.
Намазваме с шоколадовия крем, следва втори ред бисквити с какао покрити с ванилов крем, трети и четвърти ред ред бисквити наредени шахматно покрити с шоколадов крем. Отстрани тортата се измазва с разбита сметана, оставя се в хладилник.
В метален съд се загрява течната сметана без да завира, добавя се начупен черен шоколад и лъжица масло, бърка се на крем, намазваме тортата отгоре и оставяме на хладно, стяга много бързо. С дървено шишче се очертава панделката. С отделения ванилов крем с пош и накрайник се запълва, поръсваме я с цветен кокос и украса от фондан с цветенца и листенца.