Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо със сини сливи

Говеждо със сини сливи

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Говеждо със сини сливи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Това е магията на кулинарията, съчетават се две на пръв поглед несъчетаеми съставки и се наслаждаваме на великолепно ястие"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг по - тлъсто
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сини сливи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • вода - 3 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парчета и го задушаваме в собствената мазнина. След това го преместваме в тенджера под налягане и добавяме червения пипер, солта, подправките и ситно нарязания лук.

Доливаме 2 ч.ч. вода, затваряме и варим за 30 мин.

След това добавяме сините сливи, настърганите домати и още 1 ч.ч. вода. Затваряме отново и варим за още 30 мин. Накрая добавяме брашното, размито с малко вода и варим за 10-15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: