Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Говеждо с яйца и шунка

Говеждо с яйца и шунка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Говеждо с яйца и шунка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • яйца - 6 бр. твърдо сварени
  • шунка - 150 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • сланина - 250 г солена
  • масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • сол
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за соса
  • горчица - 1 с.л.
  • заквасена сметана - 1 кофичка
  • лимонов сок
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме месото много добре и от двете страни. Посоляваме го и го поръсваме с чубрица и черен пипер.

Върху него слагаме изпържените в маслото парчета шунка и яйцата. Завиваме го на руло, завързваме го хубаво и го слагаме в тавичка.

Отгоре го облепваме със сланината, нарязана на тънки ленти и добавяме водата и виното. Печем в умерена фурна около 3 часа, като от време на време го поливаме със соса от печенето.

През това време смесваме всички продукти за соса. Когато извадим месото го заливаме със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: