Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко с домати и прясно зеле

Овнешко с домати и прясно зеле

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Овнешко с домати и прясно зеле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • овнешко месо - около 1 кг, нарязано на порционни парчета
  • домати - 300 г ситно нарязани
  • зеле - 1 кг, нарязано на ленти
  • праз - 2 по - крехки стръка, нарязани на дребно
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овнешкото се слага в дълбока тенджера и се залива с вода (колкото да го покрие). Прибавя се лука и се вари на умерена температура, докато месото омекне и стане крехко.

След това се посолява на вкус и се прибавя зелето, червения и черния пипер и олиото.

Долива се при необходимост малко вода и се вари още 15 -20 минути.

Накрая се добавят и ситно нарязаните домати. Ястието се вари, докато остане на мазнина.

Овнешкото с домати и прясно зеле е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: