Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Солено руло»Картофено руло с моцарела и шунка

Картофено руло с моцарела и шунка

Картофено руло с моцарела и шунка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Винаги сме казвали, че моцарелата е перфектното допълнение към картофеното руло, опитайте и ще видите, че ще се съгласите с нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр. едри
  • шунка - 6 бр. големи кръгчета, свинска
  • моцарела - 125 г
  • сол - на вкус
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • чубрица
  • олио - за намазване
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на едри парчета и се варят в подсолена вода, докато омекнат. Прецеждат се и с вилица се намачкват на пюре.

Добавя се ситно нарязан лук, ронена чубрица, сол, черен пипер, чукват се и яйцата. Разбърква се добре на гладка смес и със супена лъжица се оформя на блат върху намазнена леко хартия за печене.

Печем блата в загрята фурна 180 градуса за 20 минути до леко розово и блатът да се стегне. Изважда се върху нов лист хартия. Старият, с който се пече, внимателно се отлепва.

Върху него се нареждат кръгчета шунка, отгоре нарязаната моцарела и се завива на руло откъм по-късата страна.

Соленото руло се поставя в намазнена тава, отгоре се намазва леко с олио и печем в загрята фурна на 180 градуса още 20-25 минути, докато се зачерви.

Изважда се в чиния и се нарязва с къдрав нож.

Поднасяме с гарнитура по избор. Много лесно, бързо и вкусно!

Картофеното руло с моцарела и шунка е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
58
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Пламена Тодорова
Пламена Тодорова
Звучи вкусно ще го пробвам !
10.03.2017 18:41
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Тавата е с размер 26 на 34 см ,с нея пека и блатове за сладки рула ,тавата от новата ми печката е много голяма ,а тази ми е от старата печка нещо от рода на Раховеца !
05.03.2017 16:24
1
Rosi Dimitrova
Rosi Dimitrova
Искам да попитам каква е големината на тавата?Като гледам на снимката,предполагам че блата се пече в тавата на фурната.Мисля че е от значение дебелината на блата ,за да не се чупи като се завива,за това питам.
03.03.2017 19:01
2
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя за тези които ме питат ,рулото не е сухо ,просто не го препичайте :)))
23.02.2017 20:49