Начин на приготвяне
Черният шоколад се разтваря на водна баня. Жълтъците се разбиват с 1 с.л. захар и с маслото на пухкав крем. Крема се добавя към шоколада.
Белтъците се разбиват с щипка сол на твърд сняг. Добавят се към шоколадово-яйчената смес. Внимателно се разбърква.
Крушите се обелват, почистват се от семките и се режат на жулиени.
Кръгла форма с падащ борд се застила с хартия а печене. Около 1/3 от сместа се изсипва в тавичката.
Нарязаните круши се подреждат във формата на ветрило. Върху тях внимателно се изсипва останалата част.
Пече се в загрята на 180 градуса, без вентилатор за около 20-25 мин. На десетата-петнайста минута, извадете и подредете останалите круши в красиво ветрило. Върнете във фурната, за да се доизпече сладкиша.