Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш Черно и бяло

Сладкиш Черно и бяло

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Сладкиш Черно и бяло
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Невероятен сладкиш, който ще засвири в стомаха ви, като на истинско пиано"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • олио - 4 с.л.
  • вода - 4 с.л, топла
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • пудинг - 2 бр., шоколад и ванилия (по 40 г)
  • шоколад - 2 бр., бял и черен
  • желатин - 2 бр. (по 10 г)
  • захарен сироп
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Добавете олиото, водата и пресятото брашно с бакпулвера. Разделете сместа на две части и към едната добавете какаото. Разбъркайте добре и изсипете двете смеси в две форми (24-26 см), застлани с хартия за печене.

Печете на 180 градуса за около 20 минути. Извадете и оставете да се охладят.

Направете кремовете, като загреете 400 мл от млякото заедно със захарта. В купа разтворете пудинг ванилия с 100 мл мляко.

Прибавете го към врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Свалете от котлона и прибавете белия шоколад, бъркайте, докато се разтопи.

Накрая добавете желатина, предварително накиснат в малко студена вода. Разбъркайте хубаво, за да се разтвори добре. Изсипете крема в подходяща форма (аз съм използвала силиконова). Изчакайте десетина минути да се охлади и леко да стегне.

С помощта на рингове с различна големина изрежете кръгове първо от белия блат, а след това и кафявия. Разменете им места, трябва да се получат два шахматни блата. Вземете единият блат и го поставете върху крема. Сиропирайте със захарен сироп.

Пригответе кафявия крем по същия начин като крем ванилия. Изсипете го върху блата, оставете да се охлади на стайна температура. След това сложете сладкиша в хладилник за няколко часа. Освободете го внимателно от формата и обърнете обратно в подходяща чиния.

Втория блат увийте във фолио и може да го използвате след няколко дни за друг сладкиш.

Сладкишът Черно и бяло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: