Кекс Черно и бяло

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Кекс Черно и бяло
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Класически кекс с класическо име - как да му устоиш?"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • черен шоколад - 50 г
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата до побеляване. Прибавете захарта и продължете да разбивате. След това добавете млякото, олиото и брашното, пресято с бакпулвера.

Разделете сместа на две части. Към едната добавете какаото и настъргания шоколад.

Във форма, намазана с масло и поръсена с брашно сипете една лъжица от бялата смес. До нея една лъжица от кафявата.

Пак сложете от бялата, пак кафява и така докато покриете дъното. След това на втория ред сипете от бялата смес, там където е кафява, а там където е бяла - сипете кафява.

Печете кекса на 180 градуса около 40 минути.

Оставете да се охлади, обърнете в чиния и поръсете с пудра захар.

Кексът Черно и бяло е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: