Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Торта Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова

Торта Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Торта Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 13
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Опитвали ли сте торта Черно кадифе - ще останете без думи от първата хапка"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 280 г
  • пудра захар - 200 г
  • специално какао - 100 г
  • какао биосет - 40 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 2 и 1/4 ч.л.
  • олио - 180 мл
  • прясно мляко - 250 мл
  • кисело мляко - 200 г
  • ванилова захар - 1 бр.
  • крема за тортата
  • крем за тортата - 3 бр. шоколад на Биосет
  • прясно мляко - 450 мл
  • орехи - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, започваме да си приготвяме какаовите блатове.

В дълбока купа си поставяме сухите съставки, а това са - двата вида какао, пудрата захар, солта, брашното содата, ванилията и бакпулвера. Всички съставки разбъркваме добре.

В друга купа счуваме яйцата и разбиваме добре.

Към тях добавяме прясното мляко, олиото, киселото мляко и продължаваме да разбиваме.

Когато всичко е добре разбито, започваме да си добавяме и сухата смес, като поставяме по малко от нея. Получава се гъста смес, която разделяме на три равни части. В моят случай аз разделих на две.

Изпичаме си блатовете и оставяме да се охладят добре.

През това време си подготвяме крема за тортата, като към прясното мляко при непрекъснато разбиване добавяме сухата част.

Разбиваме около 5 минути.

Започваме да си сглобяваме шоколадовата торта.

Поставяме първия какаов блат.

Поставяме крема и върху него поставяме втория блат.

Завършваме с крема.

Поставяме в хладилника, за да стегне.

За декорацията всеки може да си украси тортата по негов избор.

Аз направих няколко розички от крема и поръсих тортата Черно кадифе по рецепта на Теодора Титова със смлени орехови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
по-скоро кафяво кадифе, иначе изглежда супер
05.01.2021 12:03
1
1
Покажи всички подкоментари