Начин на приготвяне
В около 3 литра подсолена гореща вода, слагаме кафявия ориз да се свари до готовност.
Режем зеленчуците, тиквичките на полумесеци, морковите на кръгчета, а броколите и карфиола ги разделяме на розички. Отцеждаме ориза и слагаме зеленчуците да се бланшират в същата вода за около 5 минути.
В тава разпределяме ориза на дъното и слагаме зеленчуците отгоре. Овкусяваме със сол е червен пипер на вкус.
Доматите ги режем на ситно, смесваме ги със ситно нарязания магданоз и мащерката. Разпределяме върху зеленчуците.
Накрая поръсваме с настъргания кашкавал и сирене. Слагаме да се пече в загрята на 200 градуса фурна, за около 20 минути.