Нахутени бисквитки

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Нахутени бисквитки3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"Обявете бойкот на готовите сладки в магазина и зарадвайте децата си с тези вкусни и здравословни нахутени сладки"

Необходими Продукти

  • нахут - 200 г сварен
  • овесени ядки - 50 г фини
  • ленено семе - 1 с.л.
  • кафява захар - 4 големи с.л.
  • белтъци - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • ванилия - 1 бр.
  • канела - 1 равна ч.л.
  • какао - 1 равна ч.л.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 30 г
  • лешници - 30 г (или други ядки)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът, лененото семе, кафявата захар, белтъкът, маслото, канелата, ванилията, какаото се пасират с пасатор или блендер.

Получава се много гъста смес, към която прибавяме овесените ядки, натрошените на едро лешници, стафидите.

Разбъркваме добре. Ако е нужно прибавете много малко вода.

От сместа гребваме с лъжичка и оформяме топчета. Нареждаме в тава застлана предварително с хартия за печене. Поставяме топчетата на разстояние едно от друго.

С вилица натискаме всяко да се сплеска леко. Печем в предварително загряна на 190 градуса фурна около 20 минути и още 10 на вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: