Начин на приготвяне
Разбийте яйцата, заедно със захарта много добре до побеляване. Прибавете брашното и ванилията.
Върху хартията за печене, която сте застлали в тавата от фурната, предварително направете шарката на леопарда.
За тази цел най-напред отделете от пандишпановата смес в две кафени чашки. Едната оцветете с какао, а другата оцветете с оранжева сладкарска боя.
Всяка оцветена смес се сипва в отделна фунийка, направена от готварска хартия. Отрежете връхчето и ползвайте вместо пош. Първо очертайте кръгчета от тъмната смес, а след това запълнете всяко кръгче вътре с оранжевата смес.
Загрейте предварително фурната на 180 градуса и сложете тавата, за да се запече шарката съвсем леко, за не повече от 2 минути.
Извадете от фурната, без да изключвате. Излейте пандишпановата смес върху вече запечената шарка. Върнете отново във фурната и изпечете блата за 10-12 мин. Извадете и отстранете хартията.
За плънката:
Загрейте прясното мляко и залейте нарязаните орехи. Оттеглете да се поохладят. Разбийте мекото краве масло с три лъжици пудра захар.
Прибавете конфитюра и орехите. Разбъркайте сместа и намажете блата от горната-гладката страна.
Завийте рулото да се вижда шарката на леопарда.
Коментари