Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците с киселото мляко до получаването на еднородна смес. При непрекъснато бъркане добавяме и содата бикарбонат и разтопеното масло. Пресяваме брашното и го добавяме постепенно.
Готовото тесто покриваме с фолио и прибираме за няколко часа в хладилник.
От охладеното тесто разточваме тънка кора, която нарязваме на малки квадратчета. Приготвяме смес от натрошени орехови ядки, захар и ванилия. В центъра на всеки квадрат поставяме по малко от ореховата плънка, събираме краищата и овалваме за да получине топчета.
Готовите топчета се подреждат в намаслена тава и се пекат около 34-40 минути в предварително загрята слаба фурна - 140 градуса.
Преди поднасяне поръсваме с пудра захар.