Начин на приготвяне
Смелете бисквитите на фини трохи и ги объркайте с поразтопеното масло, захарта и какаото. Разстелете на блат във формата, в която ще правите чийзкейка, като притискате добре с ръце. Най-добре е да ползвате форма с отлепящи се стени.
За крема всички продукти трябва да са престояли на стайна температура, а не да са студени. Сипете цялото крема сирене и разбийте добре заедно със заквасената сметана и захарта, докато се получи гладък и еднороден крем.
Добавете към него брашното, разбъркайте и започнете да прибавяте едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Аз ползвам миксер, но става и на ръка. След като добре сте разбили, се получава пухкав крем, към който финално се добавят ванилията и настърганата лимонова кора.
Така приготвената смес разделете на на 2 части - 2/3 и 1/3. По-малката част оцветете с предварително разтопения и леко хладен шоколад, както и с 1 с.л. какао. По-голямата част оставете светла.
Излейте върху блата във формата половината от светлия крем, отгоре поръсете с шоколадовия чипс и излейте шоколадовия крем, като се опитате да се получат вълни между двата крема. Това става, като по-рязко изсипвате шоколадовия крем. Отгоре загладете с останалата половина от белия крем.
Сложете мраморния чийзкейк да се пече в предварително загряна на 220 градуса, по възможност с обдухване. Печете 5 минути на силна фурна, а после намалете на 130 градуса и печете още 25 минути. Изключете фурната, но не вадете чийзкейка. Оставете там, докато се охлади напълно - за няколко часа. Финалната украса е по ваше желание - използвайте плодове
Коментари