Начин на приготвяне
Изваждаме яйцата на стайна температура преди да почнем да правим сладкиша. Чуквам едно след друго в купа яйцата. Използвам домашни яйца.
Разбиваме яйцата с миксер до пухкав крем. Добавяме захарта и продължаваме да разбивам с миксер продължително, после слагаме и олиото. Пресяваме брашното, за да стане по-хубав сладкишът.
Към брашното слагаме бакпулвера и разбъркваме двете смеси. Прибавяме брашното постепенно и разбъркваме. Намазваме тавичка с масло и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето. Изсипваме сместа в кръгла тава и заглаждаме с лъжица.
Обелваме крушите и ги режем на тънки парченца. Нареждаме парченцата върху сместа. Печем в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Като изпечем сладкиша го вадим и поръсваме с пудра захар. Режем като торта.