Начин на приготвяне
Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и след това се прибавят последователно разтопеното масло, нарязани на кубчета ябълки, предварително обелени и почистени от семките, киселото мляко, ваниловата захар и брашното с бакпулвера.
Разбъркваме добре.
Намазваме форма за сладкиш с диаметър 28 см с меко масло и изсипваме тестото вътре.
Отгоре поръсваме ябълковия сладкиш с орехови ядки, нарязани на едро.
Печем сладкиша първите десет минути на 180 градуса, а след това на 160 градуса до суха клечка.
Приблизително около 25 минути, но зависи от фурната.
Получава се много пухкав ябълков сладкиш с орехи и пудра захар.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за ябълков кекс или някой от нашите орехови сладкиши.