Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков Сладкиш»Ябълков сладкиш с орехи и пудра захар

Ябълков сладкиш с орехи и пудра захар

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Ябълков сладкиш с орехи и пудра захар
Снимка: Людмила
1 / 7
14/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Много пухкав и ароматен ябълков сладкиш с орехи и пудра захар за следобедното или сутрешно кафенце."

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 средни
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1.5 ч.ч.
  • краве масло - 60 г + чаена лъжица за намазване
  • кисело мляко - 2/3 ч.ч.
  • ванилова захар - 10 г
  • бакпулвер - 10 г
  • бяло брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • пудра захар - за пръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване и след това се прибавят последователно разтопеното масло, нарязани на кубчета ябълки, предварително обелени и почистени от семките, киселото мляко, ваниловата захар и брашното с бакпулвера.

Разбъркваме добре.

Намазваме форма за сладкиш с диаметър 28 см с меко масло и изсипваме тестото вътре.

Отгоре поръсваме ябълковия сладкиш с орехови ядки, нарязани на едро.

Печем сладкиша с орехи първите десет минути на 180 градуса, а след това на 160 градуса до суха клечка.

Приблизително около 25 минути, но зависи от фурната.

Получава се много пухкав ябълков сладкиш с орехи и пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: