Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Пилешка супа по градинарски

Пилешка супа по градинарски

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Пилешка супа по градинарски
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусна пилешка супичка с много свежи зеленчуци - гледайте на нея като най-здравословният и балансиран витаминен комплекс, който може да намерите"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 бр.
  • лук - 1 - 2 глави
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • тиквички - 1 бр.
  • фиде - 1 к.ч.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парченца. Залейте месото с вода и го сварете заедно с дафиновия лист и сол на вкус.

Оставете ги да врят около 15-20 минути след завирането, като отстранявате образувалата се пяна. Пуснете зърната черен пипер.

Почистете зеленчуците и ги нарежете на ситно. Отделно задушете леко в мазнината нарязания лук, целината и морковите, след което ги изсипете при месото.

Накрая добавете дребно нарязаните домати и тиквичката. Прибавете фидето и доварете супата за 15-20 мин.

Поднесете я наръсена със ситно нарязания магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: