Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай с кисело зеле

Овчарски пай с кисело зеле

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Овчарски пай с кисело зеле
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Смела импровизация с кисело зеле, а ароматът, който се носи, е просто вълшебен"

Необходими Продукти

  • тесто - 1 кг за хляб
  • яйца - 3 бр.
  • картофи - 500 г
  • кисело зеле - 1 малка глава
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 - 2 зелени
  • бекон - 150 г
  • брашно - 50 г
  • кашкавал - 150 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се почистват, нарязват и сваряват в подсолена вода. Докато котлона извършва дейността с варенето, се заемете с кълцането на зеленчуците.

Нарежете зелето на тънки ленти и го оставете да се отцеди. Лука се почиства и се нарязва на тънки жулиени. Бекона и чушката се режат на малки кубчета.

Запържете лука и бекона за кратко, докато кухнята Ви заухае прекрасен аромат, а цветът е бронзово кафяв. Добавете и нарязаната чушка.

Овкусете със сол, червен и черен пипер. Прибавете към сместа отцедените картофи. Върнете на котлона, като прибавите и брашното. Разбъркайте. Настържете кашкавала и го добавете. Отново разбъркайте, оставете за кратко, докато кашкавала се разтопи и снемете от огъня.

В подходяща тавичка, оформете дъното и стените на пая с две трети от тестото. Намазнете добре.

На дъното се изсипва половината от зелето, което е предварително разбъркано с яйцата, овкусено е със сол и пипер. Отгоре изсипваме картофената смес, а върху тях - останалата част от зелето с яйца.

От останалата част тесто оформяме капак по желание.

Печете във фурна на 180 градуса, до готовност. Малко преди да е готов се намазва с едно яйце, настъргва се кашкавал и се връща да се дозапече.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: