Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско с мариновани гъби

Задушено свинско с мариновани гъби

Задушено свинско с мариновани гъби
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Бързо предложение за вечеря - ще го гласуваме или направо ще го приемаме?"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг ( бут или плешка)
  • гъби - 1 буркан мариновани
  • лук - 1 главичка
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на кубчета или малки късчета. Гъбите нарежете на ивици, а лука на ситно.

В дълбок тиган или малка тенджера сипете олио и започнете да пържите месото като добавите малко водичка и лука, поставете капака и оставете да се задушава.

Малко по късно сипете и нарязаните гъби, отново захлупете с капака, бъркайте на моменти и овкусете с чубрицата и малко сол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: