Начин на приготвяне
Слагаме макароните да се варят в съд, в който предварително сме поставили към водата сол. Варим ги до пълна готовност.
Вадим, измиваме ги със студена вода, за да не полепнат едно с друго и веднага слагаме маслото при непрекъснато разбъркване, за да може да се разтопи. Натрошеното сирене също поставяме върху макароните.
През това време разбиваме 3 яйца с 1.ч.ч захар, прибавяме и млякото на тънка струйка. Разбъркват се.
В намаслена тавичка изсипваме макароните и към тях сместа от млякото с яйцата. С дървена шпатула разбъркваме добре.
Десертът се слага да се пече на 180 градуса, докато се зачервят макароните.
След като извадим от фурната сладкиша, го поръсваме с пудра захар и поставяме една смокиня отгоре.
По желание тавата се изважда и се поръсва с няколко лъжици захар и се връща обратно във фурната, за да се карамелизира.