Начин на приготвяне
Към леко затоплянето мляко добавих захарта, маята и 5 с.л.от брашното.
Разбърквам добре и оставям на на топло за 15 минути и оставям да шупне.
В дълбока купа слагам пресятото брашно и солта. Правя кладенче и добавям олиото и маята. Замесвам меко нелепнещо тесто за кифлички.
Дели се на две части, които се разточват с дебелината 3 мм.
С остър нож се нарязват еднакви триъгълници.
Поставя се в широката част натрошено сирене. Навива се на кифлички, като се почне от основата.
Редят се в тава покрита с хартия за печене и се оставят на топло за 30-40 минути.
Намазвам с жълтък, разбит с мляко, поръсвам със семената или като мен - с кашкавал.
Кифличките се пекат в предварително загрята фурна на 180 °С до приятен златист цвят или във фраер на 170°за 15-20 минути с обръщане посредата на печенето.
Сервирам топли лесни солени кифлички със прясно мляко.