Касапска чорба

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2012k7302k1
Касапска чорба
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 8
12/12/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Касапска или не - това е любимата ни зимна чорба, защото сгрява сърцето и пълни стомаха и е толкова вкусна"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • кисело зеле - няколко листа
  • зелев сок - 1 литър
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета и запържете в олиото.

В тенджера налейте литър вода и прехвърлете късчетата да се варят. В същата мазнина запържете и праза с червен пипер, прехвърлете и него в тенджерата при месото.

След като е добре повряло месото и може да се къса, добавете в чорбата и изчистения измит ориз, долейте и зелевия сок, прибавете и нарязаното кисело зеле.

Ако е необходимо добавете сол. След като чорбата е готова направете застройка от брашното с хладка вода и оставете още няколко минути да поври.

Изпечете чушлетата на котлона и прибавете и тях. Овкусете с черен пипер.

Това е любимата ми зимна свинска супа!

Касапската чорба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Същото като куркудена чорба,но без запръжка.
15.01.2024 21:49
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна е таз касапска чорба!
04.01.2023 22:31
2