Касапска чорба

редакция:
Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2353k8231
Касапска чорба
Снимка: Невена Блажева Иванова
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Касапска или не - това е любимата ни зимна чорба, защото сгрява сърцето и пълни стомаха и е толкова вкусна."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • праз - 2 стръка
  • кисело зеле - няколко листа
  • зелев сок - 1 литър
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • люти чушки - 2 бр. сухи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на дребни късчета и запържете в олиото.

В тенджера налейте литър вода и прехвърлете късчетата да се варят. В същата мазнина запържете и праза с червен пипер, прехвърлете и него в тенджерата при месото.

След като е добре повряло месото и може да се къса, добавете в чорбата и изчистения измит ориз, долейте и зелевия сок, прибавете и нарязаното кисело зеле.

Ако е необходимо добавете сол. След като чорбата е готова направете застройка от брашното с хладка вода и оставете още няколко минути да поври.

Изпечете чушлетата на котлона и прибавете и тях. Овкусете с черен пипер.

Това е любимата ми зимна свинска супа!

Касапската чорба е готова.

Опитайте непременно и нашата куркудена чорба или този разкошен боб с кисело зеле.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
513
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
И аз си я правя, със същите продукти, но без месо! При наси казват Сватбарски разсол, а по-старите гръцмул.
01.01.2025 16:38
Анонимен
Анонимен
Същата я правя и аз
01.01.2025 11:04
1
Анонимен
Анонимен
Същото като куркудена чорба,но без запръжка.
15.01.2024 21:49
5
Христо Славейков
Христо Славейков
Страхотна е таз касапска чорба!
04.01.2023 22:31
4