Постни картофи по испански

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Постни картофи по испански2 / 2
06/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Да не повярва човек колко вкусни и ароматни могат да бъдат едни обикновени постни картофи"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 700 г по - дребни
  • чушка - 1 бр. червена
  • лют червен пипер - 1 ч.л. по - едър, или натрошени сухи люти чушлета
  • кимион - 1 ч.л. смлян
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • винен оцет - 2 с.л.
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на филийки
  • морска сол - за поръсване
  • копър - 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват в леко подсолена вода до полуготовност. След като изстинат, ако искате, ги обелете. Аз ги предпочитам с кожичката - стават по-хрупкави. Нарежете ги на половинки.

В тиган загрейте зехтина и сложете картофите да се запържат до златисто при често разбъркване.

Докато картофите се пържат, смесете в купа кимиона, червения пипер, винения оцет, чесъна и лютия червен пипер (или натрошените на едро сухи люти чушлета).

Прибавете сместа към запържените картофи в тигана и добавете червената чушка, нарязана на ленти.

При непрекъснато бъркане запържете за още около 2 минути.

Сервирайте топли или охладени, поръсени с морската сол и ситно нарязания копър.

Постните картофи по испански са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: