Начин на приготвяне
Картофите се сваряват в леко подсолена вода до полуготовност. След като изстинат, ако искате, ги обелете. Аз ги предпочитам с кожичката - стават по-хрупкави. Нарежете ги на половинки.
В тиган загрейте зехтина и сложете картофите да се запържат до златисто при често разбъркване.
Докато картофите се пържат, смесете в купа кимиона, червения пипер, винения оцет, чесъна и лютия червен пипер (или натрошените на едро сухи люти чушлета).
Прибавете сместа към запържените картофи в тигана и добавете червената чушка, нарязана на ленти.
При непрекъснато бъркане запържете за още около 2 минути.
Сервирайте топли или охладени, поръсени с морската сол и ситно нарязания копър.
Постните картофи по испански са готови.