Начин на приготвяне
Тангзонг представлява хлебна паста, направена от вода и брашно. Използването на тази съставка прави хляба по-мек и задържа тази мекост поне няколко дни.
Първо трябва да се направи хлебната паста от вода и брашно. Слагаме съставките за пастата в касерола на котлона и разбъркваме до пълното хомогенизиране на сместа. Не спираме да бъркаме, тъй като сместа завира и се сгъстява (като парено тесто). Оформя на паста. Оставяме настрана да изстине
Маята активизираме по стандартния начин, като в леко затопленото мляко я разбъркваме с 1 с.л. захар.
Пресяваме брашното, към него добавяме щипка-две сол, захарта, яйце и хлебната паста. Накрая прибавяме и шупналата мая и започваме да замесваме тестото.
Постепенно прибавяме и маслото. Получава се меко, лепнещо тесто, което прехвърляме на плота, премесваме с още малко брашно и оформяме на топка.
Прехвърляме я в купа (леко намаслена), покриваме с кърпа и оставяме да втаса за около половин час на топло.
Готовото тесто прехвърлям на плота. Разточваме го леко на кора с овална форма. Не прекаляваме с брашното, за да не стане твърдо тестото. Превиваме го от двата края към средата, обръщаме го вертикално и пак разточваме леко по дължина. Завиваме на руло.
Прехвърляме го в тавата, в която ще го печем. Оставяме го да втаса, докато удвои обема си.Намазваме с малко разбито яйце. Пъхам да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор. Печем около половин час.