Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хляб по баварски

Хляб по баварски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Хляб по баварски1 / 2
06/03/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
1 бр.

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • джоджен - 1 щипка сух
  • брашно - 4 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • бакпулвер - 1 брой
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бира - 300 мл
  • маслини - 150 г черни без костилки
  • лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте ситно маслините и лука и сложете да се запържат в сгорещеното олио. Пресейте брашното в купа, добавете бакпулвера и содата.

Сипете запържените зеленчуци, разбитото яйце и доливайки бирата, замесете меко тесто. Овкусете с малко сол и джоджена и продължете месенето, докато се получи хубаво тесто.

Поставете оформения хляб в предварително намазнена и леко набрашнена тава и сложете да се изпече в умерено загряна фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
52
43
31
20
10
Дай твоята оценка: