Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Паламуд с домати и ориз

Паламуд с домати и ориз

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Паламуд с домати и ориз
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 4
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Обичаме прости и изчистени рецепти с гарантиран резултат - като тази тук Хапнете с удоволствие и да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 бр.
  • лук - 4 големи глави
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • доматен сок - 500 г
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 70 г
  • моркови - 1 бр.
  • вода - 3 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • девесил
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете рибата. Овкусете с лимон и сол и оставете настрана. Нарежете на едро лука, чесъна и моркова. В дълбок тиган загрейте олио и задушете зеленчуците и орехите.

Като омекне лука прибавете и ориза, заедно с 3 ч.ч. вода и доматения сок. Овкусете с подправките /сол, олио, черен пипер, червен пипер и девесил/. Оставете на котлона, докато заври.

В намазнена тава сложете рибата и върху нея сложете няколко резенчета лимон. Изсипете плънката и завийте тавата с алуминиево фолио.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 ч. - 1 ч. и 15 мин. Сервирайте с парче лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: