Начин на приготвяне
Месото се маринова предварително поне за една нощ. Съставките се смесват, месото се слага и се оставя хубаво да се накисне.
Нарязваме лука на по-дебели парчета, пипера - на квадратни парченца, домата - на средно големи кубчета. Морковът е хубаво да е леко подварен, тъй като ще остане суров.
На дървен шиш подреждаме в желан от нас ред - месо, лук, пипер, морков, домат, докато свърши мястото на шиша.
Печем на силно загрят котлон, докато месото се запече хубаво от всички страни.
* Аз направих грешката да не нарежа месото на по-малки парченца (послушах половинката, защо ли? ! ) Може би защото досега шишчетата са се пекли на дървени въглища, а огънят е несравним със силата на котлона.
Та, някои от парчетата бяха леееко алангле. Следващия път ще слушам себе си :) и ще ги нарежа на по-еднакви, квадратни парчета.
Шишчетата на плоча са готови.