Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кебап»Таскебап с телешко месо в гювеч

Таскебап с телешко месо в гювеч

Десислава ДончеваДесислава Дончева
Готвач
2289602981
Таскебап с телешко месо в гювеч2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Предизвикваме ви да опитате класически тас кебап, но с телешко, вместо свинско месо и да гласувате за своя фаворит"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • лук - 250 г
  • олио - 5 с.л.
  • домати - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • вино - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на хапки месо се осолява, прибавят се нарязаните на филийки лук и олиото и се задушава на слаб огън.

Прибавят се нарязаният на дребно домат, дафиновият лист и чубрица и се залива с 1 ч.ч. гореща вода. Ястието се вари на тих огън, докато месото омекне.

Налива се виното, размива се брашното и се добавя.

Ястието се прехвърля в глинен гювеч и се запича във фурна 45 минути.

Сервира се с пюре от картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: