Начин на приготвяне
Начукайте шницелите на тънко, подправете със сол и пипер и намажете с 1 ч.л. доматено пюре и горчицата. Сложете по едно парче сирене върху всеки шницел и навийте на руло от тясната страна. Краищата забодете с клечки за зъби.
Загрейте маслото в тиган и запържете рулата от всички страни, след това поставете капака и оставете да се задуши около 10 минути.
Извадете рулата от тигана. Сипете в тигана бульона и оставете да заври, като разбърквате. Нарежете краставичката на ситно и прибавете към соса.
Прибавете ситно нарязания лук и магданоза. Разбъркайте киселото мляко с останалото доматено пюре и лимоновия сок и прибавете към соса.
Разтворете нишестето с 2 с.л. студена вода, прибавете към соса и оставете да заври, като разбърквате. Подправете с червен пипер и захар. Оставете да ври още 3 минути след това прибавете рулата, покрийте с капак и оставете на ниска температура да се задуши още 10 минути.
Подходяща гарнитура е варен ориз и прясна салата.