Пиле Екзотика

Пиле Екзотика
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Ако и вие сте страстни почитатели на екзотичните вкусове и аромати - това пиле е специално за вас"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 300 г
  • лук - 1 глава
  • ябълка - 1 бр.
  • ананас - 100 г от консерва
  • стафиди - 50 г златни
  • кедрови ядки - 1 с.л.
  • лешници - 1 с.л. начупени
  • вино - 100 мл
  • лимон - 1/2 сок
  • соев сос - 1 ч.л.
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на жулиени и в малко зехтин го сложете да се запечата от двете страни.

Обелете, изчистете ябълката и я нарежете на големи кубчета.

Нарежете ананаса на едро, а лука - на дребно.

Сипете при месото виното + сока от лимона .Прибавете ябълката, стафидите, ананаса и лука. Оставете да къкри до извиране на течността.

Щом остане само на мазнина и придобие златист цвят, добавете кедровите ядки и начупените лешници.

След секунда посолете и сипете соевия сос.

Разбъркайте и махнете от огъня.

Пилето Екзотика е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: