Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Вратна свинска пържола с гъби в йенска тенджера.

Вратна свинска пържола с гъби в йенска тенджера.

Вратна свинска пържола с гъби в йенска тенджера.
Снимка: Елица
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
300 мин.
Порции
6
"За всеки мъж една такава пържола със сос е равносилна на обяснение в любов"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг вратни
  • гъби - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио
  • сол
  • гарам масала
  • уорчестър сос
  • черен пипер
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусявата пържолите, като ги поръсвате със всички подправки, соса, добавяте и малко олио. Престояват така около 2 часа.

Запържвате ги в мазнина, докато се запечатат добре.

В йенската тенджера на дъното слагате половината от нарязаните лук и гъби, след това нареждате пържолите, другата половина от зеленчуците и заливате с останалата мазнина от запържването на пържолите.

Наливате 1 к.ч. вода и печете вратните пържоли на 200 г за два часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: