Филе Елена от свински врат

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
107
730
239
388
2
03/03/2017
"Любимото мезе на домашното червено вино, но във вкусен вариант със свинско месце"
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 808
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • свински врат - 1.5 кг (обезкостен)
  • сол - 500 г едра
  • червен пипер - 60 г
  • чубрица - 10 г
  • кимион - 30 г
  • черен пипер - 1 к.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме едрата сол във водата. Потапяме почистения свински врат в саламурената вода за 24 часа.

След като пренощува месото в саламурата, го изваждаме и оставяме да се изцеди добре.

Върху парче хартия или вестник омесваме сухите подправки - червен, черен пипер, чубрица, кимион.

Вече изцеденото месо го овалваме добре в сухите подправки.

С помощта на игла и конец го пронизваме и завързваме, за да може да го закачим на хладно и проветриво място, докато изсъхне добре (около 7 дена).

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар