Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастърма»Филе Елена за дълга консумация

Филе Елена за дълга консумация

Филе Елена за дълга консумация
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Страхотно домашно приготвено филе за винце през зимата."

Необходими Продукти

  • контрафиле - 4 кг
  • едра сол - 2 пакета по 2 кг
  • черен пипер - 10 г
  • червен пипер - 100 г
  • червен лют пипер - 10 г
  • чубрица - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Контрафилето първо нарежете на няколко части, отстранете мазнините и ципите.

Изкиснете във вода за около един час. Подсушете парчетата филе и ги сложете в дълбок съд, заровени с морска едра сол за 12 часа.

Като мине времето, измийте филетата и ги подсушете.

В плаке объркайте всички подправки и оваляйте, като притискате, за да се наслоят хубаво с чубрицата и останалите аромати.

Направете дупка на всяко парче и промушете по една кука. Закачете всички филета на студено, сухо и проветриво място.

За около 10 до 15 дни филето Елена е готово за консумация. По желание нарежете филетата на тънки парчета или с колбасорезачка за по естетичен вид.

С машина за вакуумиране ги вакуумирайте и ги приберете в хладилник или фризер.

Страхотно домашно приготвено филе за винце през зимата.

Вижте също как се съхранява филе Елена и какви подправки се слагат на филе Елена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Стана - ВЕЛИКОЛЕПНО !!! ТАКАВА ВКУСОТИЯ НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ !!
10.12.2024 09:08