Начин на приготвяне
Контрафилето първо нарежете на няколко части, отстранете мазнините и ципите.
Изкиснете във вода за около един час. Подсушете парчетата филе и ги сложете в дълбок съд, заровени с морска едра сол за 12 часа.
Като мине времето, измийте филетата и ги подсушете.
В плаке объркайте всички подправки и оваляйте, като притискате, за да се наслоят хубаво с чубрицата и останалите аромати.
Направете дупка на всяко парче и промушете по една кука. Закачете всички филета на студено, сухо и проветриво място.
За около 10 до 15 дни филето Елена е готово за консумация. По желание нарежете филетата на тънки парчета или с колбасорезачка за по естетичен вид.
С машина за вакуумиране ги вакуумирайте и ги приберете в хладилник или фризер.
Страхотно домашно приготвено филе за винце през зимата.
Вижте също как се съхранява филе Елена и какви подправки се слагат на филе Елена.
Коментари