Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница от хляб»Баница с хляб, кашкавал и топено сирене

Баница с хляб, кашкавал и топено сирене

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Баница с хляб, кашкавал и топено сирене
Снимка: Марияна
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Практичната домакиня не хвърля стария хляб, а прави от него уникално вкусна баница по тази рецепта"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • сирене - 1 ч.ч. натрошено
  • топено сирене - 1 триъгълниче
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода за хляб - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • масло - 2 с.л.
  • ръсеница - 1 - 2 ч.л.
  • хляб - 8 филии
  • яйца - 2 бр.
  • масло - за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме яйцата едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с телена бъркалка с щипка сол.

Натрошаваме сиренето- 1 ч.ч. Настъргваме кашкавала на ренде на дребно – 1 ч.ч. Топеното сирене го нарязваме на малки парченца.

Маслото също го нарязваме на малки парченца. Прибавяме ги към сместа с яйцата.

В 1 ч.ч кисело мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. След като се активира содата, го прибавяме в купата при другите продукти. Разбъркваме всичко много добре.

Намазваме тавата с малко масло. Нареждаме филиите плътно една до друга в тавата. Където има празно място, начупваме останалите филии и напълваме дупките.

Изсипваме сместа отгоре и разпределяме. Поръсваме с ръсеница. Печем на 200 градуса до изпичане на бързата баница. Трябва да стане с приятен жълт цвят. Като се изпече, режем на парчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: