Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Макарони с бешамел, топено сирене и кашкавал

Макарони с бешамел, топено сирене и кашкавал

Макарони с бешамел, топено сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Искате ли да видите как едни макарони могат да се превърнат в най-вкусното ястие, което някога сте опитвали"

Необходими Продукти

  • макарони - 200 г дребни
  • сол
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 г
  • сос
  • прясно мляко - 1.5 ч.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се макароните в подсолена вода според указанието и се отцеждат добре.

Загрява се олио в тиган, сипваме брашното да се запържи до леко златисто на слаб котлон.

Дърпа се от огъня и наливаме една чаша прясното мляко, разбива се с тел и връщаме на котлона, като се долива и останалото прясно мляко.

Вари се до нужната гъстота, добавя се топено сирене нарязано на парченца и отново се разбърква, овкусяваме със сол, черен пипер и малко лимонов сок.

Сипва се върху макароните готовия сос, разбъркват се макароните и соса. Сервираме в чиния, отгоре поръсени с настърган кашкавал.

Чудесна закуска или обяд!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Аз лично за Бешамел използвам масло, както е по основна рецепта, с олио не съм правила и не знам какво се получава, също и защо е този лимонов сок. Сока на лимона е киселина, която като се прибави към млякото го пресича и ако се прави кашкавал или извара, да, може да се сложи, но за сос бешамел е абсолютно ненужна съставка, която ще развали и вида и вкуса на соса.
19.01.2017 13:18
1
1
Покажи всички подкоментари