Начин на приготвяне
Пресейте брашното. Направете кладенче и в него изсипете маята. Прибавете и останалите продукти, (без жълтъка на яйцето). Замесете меко тесто и го оставете да втаса, докато удвои обема си.
През това време нарежете месото на кубчета. Запържете го в малко олио, докато промени цвета си. Добавете малко сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Оставете да се охлади.
Разточете тестото на кръг, да не е много тънко. В средата изсипете месото и го разстелете (виж снимките). Поръсете с настърган кашкавал и наредете парченца топено сирене.
Загърнете хубаво краищата и обърнете питката обратно. Сложете една купичка в средата, колкото да се очертае. Нарежете краищата и ги усучете, с рязаното нагоре - да се вижда плънката.
Оставете да втаса за 30 минути, намажете с разбит жълтък, смесен с малко мляко.
Печете тутманика на 200 градуса около 35-40 минути.
Тутманикът с пилешко, топено сирене и кашкавал е готов.