Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик с пилешко, топено сирене и кашкавал

Тутманик с пилешко, топено сирене и кашкавал

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Тутманик с пилешко, топено сирене и кашкавал
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
10/07/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Смело можем да наречем този тутманик кралски тутманик с разкошно плънка от пилешко месо, топено сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 200 мл топла
  • кисело мляко - 200 г
  • мая - 7 г суха
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • за плънката
  • пилешко филе - 300 г
  • топено сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Направете кладенче и в него изсипете маята. Прибавете и останалите продукти, (без жълтъка на яйцето). Замесете меко тесто и го оставете да втаса, докато удвои обема си.

През това време нарежете месото на кубчета. Запържете го в малко олио, докато промени цвета си. Добавете малко сол, черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Оставете да се охлади.

Разточете тестото на кръг, да не е много тънко. В средата изсипете месото и го разстелете (виж снимките). Поръсете с настърган кашкавал и наредете парченца топено сирене.

Загърнете хубаво краищата и обърнете питката обратно. Сложете една купичка в средата, колкото да се очертае. Нарежете краищата и ги усучете, с рязаното нагоре - да се вижда плънката.

Оставете да втаса за 30 минути, намажете с разбит жълтък, смесен с малко мляко.

Печете тутманика на 200 градуса около 35-40 минути.

Тутманикът с пилешко, топено сирене и кашкавал е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: