Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното. Смесваме кисело и прясно мляко, добавя се сода за хляб и бакпулвера, разбърква се да шупне и сипваме в средата на брашното.
От яйцето се отделя белтъкът за намазване, а жълтъкът се добавя при брашното.
Кашкавалът се настъргва на едро и се добавя в купата, а топеното сирене се нарязва на малки кубчета и с вилица се разбъркват продуктите.
Накрая прибавяме две щипки суха мащерка. Замесва се средно меко тесто, да не лепне, и оставяме да си почине за 10 минути. Разточва се кръгла кора и с формички се изрязват фигурки.
Нареждаме солените бисквитки в тава върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и поръсваме семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто около 15 минути.
Много вкусни и хрупкави - опитайте!
Солените бисквитки с топено сирене и кашкавал са готови.