Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Солени бисквитки с топено сирене и кашкавал

Солени бисквитки с топено сирене и кашкавал

Солени бисквитки с топено сирене и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
20
"Искате нещо, което да похапвате с апетит през целия ден - опитайте нашите солени бисквитки с топено сирене и кашкавал"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • мащерка - 2 щипки
  • кашкавал - 30 г
  • топено сирене - 50 г
  • семена - за поръсване
  • сол - 1 - 2 щипки на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашното. Смесваме кисело и прясно мляко, добавя се сода за хляб и бакпулвера, разбърква се да шупне и сипваме в средата на брашното.

От яйцето се отделя белтъкът за намазване, а жълтъкът се добавя при брашното.

Кашкавалът се настъргва на едро и се добавя в купата, а топеното сирене се нарязва на малки кубчета и с вилица се разбъркват продуктите.

Накрая прибавяме две щипки суха мащерка. Замесва се средно меко тесто, да не лепне, и оставяме да си почине за 10 минути. Разточва се кръгла кора и с формички се изрязват фигурки.

Нареждаме солените бисквитки в тава върху хартия за печене, намазват се с разбит белтък и поръсваме семена.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто около 15 минути.

Много вкусни и хрупкави - опитайте!

Солените бисквитки с топено сирене и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: