Начин на приготвяне
Чукваме яйцата едно след друго в купа. Разбиваме яйцата с телена бъркалка с щипка сол.
Натрошаваме сиренето- 1 ч.ч. Настъргваме кашкавала на ренде на дребно – 1 ч.ч. Топеното сирене го нарязваме на малки парченца.
Маслото също го нарязваме на малки парченца. Прибавяме ги към сместа с яйцата.
В 1 ч.ч кисело мляко слагаме ½ ч.л сода за хляб и разбъркваме. След като се активира содата, го прибавяме в купата при другите продукти. Разбъркваме всичко много добре.
Намазваме тавата с малко масло. Нареждаме филиите плътно една до друга в тавата. Където има празно място, начупваме останалите филии и напълваме дупките.
Изсипваме сместа отгоре и разпределяме. Поръсваме с ръсеница. Печем на 200 градуса до изпичане на бързата баница. Трябва да стане с приятен жълт цвят. Като се изпече, режем на парчета.