Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Телешко с гъби и розмарин в микровълнова

Телешко с гъби и розмарин в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Телешко с гъби и розмарин в микровълнова2 / 2
03/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
14 мин.
Общо
29 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко филе - 500 г
  • гъби - 200 г пресни
  • растително масло - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вода - 1/4 ч.ч
  • брашно - 2 с.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • сметана - 1 ч.ч
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета и се загрява заедно с мазнината в покрит съд 4—5 минути при 100% мощност на микровълновата, след което се изважда.

Към соса, отделен при задушаване на месото, се прибавят нарязаните гъби и лук.

Съдът се покрива и се готви 5-6 минути при 100%. Прибавя се размитото във водата брашно, поръсва се със сол, черен пипер и розмарин.

Загрява се без капак 1 1/2-2 минути при 100%.

Прибавят се месото и сметаната, разбърква се и се загрява още 1 минута при 100%.

Ястието се сервира с горещ варен ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: