Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Печено Телешко»Телешко с ароматни подправки в микровълнова

Телешко с ароматни подправки в микровълнова

Станислава АрмяноваСтанислава Армянова
Иноватор
3792k6662k6
Телешко с ароматни подправки в микровълнова1 / 2
02/03/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
48 мин.
Общо
63 мин.
Порции
4
"Крехко телешко с ароматни подправки в микровълнова фурна - вече избрахте ли си гарнитура?"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 900 г
  • сланина - 60 г
  • пушени гърди - 120
  • лук - 2 глави
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • вода - 750 мл гореща
  • бульон - 3 кубчета
  • сухо вино - 150 мл
  • карамфил - 3 пръчици
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се шпикова със сланината, посолява се и се поръсва червения пипер. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Пушените гърди се нарязват на кубчета. В кръгла тава се слагат и разбъркват добре лукът, пушените гърди, доматеното пюре, дафиновият лист и карамфилът.

Отгоре се слага месото и тавата се поставя на долната решетка (ако няма решетка - направо върху въртящата се чиния на микровълновата фурна). Пече се незахлупено 10 минути при 50% мощност и температура на горещия въздух 180°С.

В това време се разтварят кубчетата бульон в горещата вода. Тавата с месото се изважда, месото се обръща и се добавя бульонът. Захлупва се и се задушава 35 минути при 50% и температура на горещия въздух 180°С.

Месото се изважда от тавата, завива се с алуминиево фолио и се оставя да престои в чиния 10 минути.

Брашното се смесва с виното и се добавя към соса, образуван при задушаване на месото. Разбърква се добре и се кипва захлупено при 100% за около 2-3 минути, след което се посолява и наръсва с черен пипер.

Месото се нарязва на порции и се сервира със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: