Начин на приготвяне
Месото се шпикова със сланината, посолява се и се поръсва червения пипер. Лукът се почиства и нарязва на ситно. Пушените гърди се нарязват на кубчета. В кръгла тава се слагат и разбъркват добре лукът, пушените гърди, доматеното пюре, дафиновият лист и карамфилът.
Отгоре се слага месото и тавата се поставя на долната решетка (ако няма решетка - направо върху въртящата се чиния на микровълновата фурна). Пече се незахлупено 10 минути при 50% мощност и температура на горещия въздух 180°С.
В това време се разтварят кубчетата бульон в горещата вода. Тавата с месото се изважда, месото се обръща и се добавя бульонът. Захлупва се и се задушава 35 минути при 50% и температура на горещия въздух 180°С.
Месото се изважда от тавата, завива се с алуминиево фолио и се оставя да престои в чиния 10 минути.
Брашното се смесва с виното и се добавя към соса, образуван при задушаване на месото. Разбърква се добре и се кипва захлупено при 100% за около 2-3 минути, след което се посолява и наръсва с черен пипер.
Месото се нарязва на порции и се сервира със соса.