Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Крехки и сочни вратни пържоли

Крехки и сочни вратни пържоли

Dora GrozevaDora Grozeva
Помощник Готвач
1071k4232
Крехки и сочни вратни пържоли
Снимка: Dora Grozeva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Няма да преувеличим ако кажем, че се топят в устата"

Необходими Продукти

  • обезкостен врат - 1.200 кг
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • соев сос
  • масло - 50 - 60 г
  • бира - 200 - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вратът се нарязва на пържолки с дебелина около сантиметър. Много леко се начукват. Посоляват се, овкусяват се с черен пипер, намазняват се леко с олио и се намазват със соев сос.

Оставят се да поемат подправките за половин час в хладилник.

С леко намаслен тиган се запечатват да няколко минути пържолите от двете страни.

Подреждат се в тава. Върху всяка пържола се поставя по тънко резенче масло. Налива се бирата и се покрива тавата с алуминиево фолио.

Поставя се във фурната на първо ниво при температура 200-220 градуса. След

30-40 минути се отстранява фолиото и се допичат, докато останат на мазнина.

Не съм посочила количества на подправките. Всеки овкусява според вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Рени Флоренцова
Рени Флоренцова
Уникални са, наистина се топят в устата! Благодаря!
09.02.2020 17:03