Морковен кекс

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Морковен кекс
Снимка: Таня Левенова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочен, ароматен и с много интересен вкус - такъв кекс не сте яли досега"

Необходими Продукти

  • моркови - 3 бр. средни
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 220 г
  • прясно мляко - 100 мл
  • бакпулвер - 1 бр (10 г)
  • масло - 70 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковите се нарязват и в блендер се пасират на не толкова дребни парченца. Може и да се настъргват на едро ренде.

В купа се поставят морковите, брашното, захарта, бакпулверът и се разбъркват.

Към тях се добавят смесените леко яйца и мляко.

След разбъркване се добавя и разтопеното топло масло.

Сместа се изсипва в подходяща форма, намазана с масло и поръсена с брашно.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 мин.

Поизстинал десерта се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесен е!
10.10.2023 07:54
1