Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и се разрязват на две, след което се издълбава вътрешността им.
Лукът се почиства и се реже на ситно. Гъбите се измиват и също ги режем на дребно. В тиган слагаме лука да се запържи, добавяме каймата и гъбите.
Доматите се режат на ситно заедно с вътрешността на тиквичките и ги прибавяме в тигана. Поръсваме на вкус със сол, червен и черен пипер, чубрица, риган и мащерка.
Подреждаме в намазана с олио тава тиквичките и с получената смес ги пълним. Слагаме ги да се пекат в загрята фурна на 200 градуса.
След 20 минути ги вадим и поръсваме с настъргания кашкавал. След като се запече и кашкавалът, пълнените тиквички са готови.
Пълнените тиквички с кайма и гъби са много вкусни.