Начин на приготвяне
Предварително издълбайте тиквичките (запазете капачетата) и нарежете вътрешността на дребно.
Нарежете лука и чесъна на дребно. Подредете издълбаните тиквички в тава или форма за кекс, ако големината им позволява.
Напръскайте с олио, посолете със сол и сложете във фурна на 180°C, да се запекат за около 30 мин.
Междувременно сварете в подсолена вода булгура за около 10 мин.
Отцедете и оставете настрана.
Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за около 2 мин до омекване. Добавете нарязаната вътрешност на тиквичките и гответе, докато се поизпари течността им или около 10 мин.
Добавете каймата и я раздробете на трохи, докато я пържите. Накрая добавете булгура, овкусете с черен пипер, кимион и сол.
Гответе плънката около 10 мин. и отстранете от котлона. Напълнете запечените тиквички с плънка и похлупете капачетата.
Ако ви остане плънка, можете да я сипете около пълнените тиквички в тавата.
Печете пълнените тиквички с булгур и кайма във фурна на 180°C за около 30 мин.