Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Тиквички на Фурна»Пълнени тиквички с булгур и кайма

Пълнени тиквички с булгур и кайма

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени тиквички с булгур и кайма
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
16/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Тиквички с вкусна плънка от кайма и булгур - право в целта"

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. сорт ротондо или др. по избор
  • кайма - 350 г смес телешка и свинска
  • булгур - 100 г
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 3 скилидки
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително издълбайте тиквичките (запазете капачетата) и нарежете вътрешността на дребно.

Нарежете лука и чесъна на дребно. Подредете издълбаните тиквички в тава или форма за кекс, ако големината им позволява.

Напръскайте с олио, посолете със сол и сложете във фурна на 180°C, да се запекат за около 30 мин.

Междувременно сварете в подсолена вода булгура за около 10 мин.

Отцедете и оставете настрана.

Загрейте олиото на умерена температура в тиган на котлона. Запържете лука и чесъна за около 2 мин до омекване. Добавете нарязаната вътрешност на тиквичките и гответе, докато се поизпари течността им или около 10 мин.

Добавете каймата и я раздробете на трохи, докато я пържите. Накрая добавете булгура, овкусете с черен пипер, кимион и сол.

Гответе плънката около 10 мин. и отстранете от котлона. Напълнете запечените тиквички с плънка и похлупете капачетата.

Ако ви остане плънка, можете да я сипете около пълнените тиквички в тавата.

Печете пълнените тиквички с булгур и кайма във фурна на 180°C за около 30 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: