Начин на приготвяне
Нарежете праза и пресния чесън на кръгчета, а останалите зеленчуци - на кубчета, и ги запържете в зехтина със щипка сол, докато поомекнат;
Разтворете бульона във вряща вода (около литър) и излейте при зеленчуците. Когато заври, намалете огъня и сложете стръковете магданоз (без да ги кълцате) и останалите подправки. Оставете да къкри около 20 мин;
Прибавете топеното сирене и пасирайте до финна и гладка консистенция.
Ако е нужно, добавете още вода (може и мляко);
Сложете маслото и разбъркайте до пълното му разтапяне. Подправете допълнително по ваш вкус със сол и още от подправките;
За крутоните нарежете хляба на кубчета;
Накълцайте на много ситно или пасирайте чесъна и магданоза и объркайте със зехтина;
Овкусете крутоните с тази смес с помощта на четка или просто полейте отгоре;
Печете ги във предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-6 мин или докато хванат приятен загар;
Сервирайте вкусната крем супа, поръсена с крутоните и накълцано (или настъргано) яйце .
Коментари