Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Кремсупа от праз и топено сирене

Кремсупа от праз и топено сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Кремсупа от праз и топено сирене3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Прочетете рецептата внимателно и ще откриете, че са пропуснали стъпка 10. Хапвате с удоволствие и давате лайк за вкусната идея"

Необходими Продукти

  • За супата
  • праз - 4 стръка, дебели
  • морков - 2 бр, средни или 1 голям
  • чесън - 3 скилидки +1 стрък пресен
  • картоф - 2 бр.
  • топено сирене - 80 г
  • масло - 30 г
  • кимион - 1 щипка или на вкус
  • бял пипер - на вкус
  • магданоз - 5 - 6 големи стръка
  • куркума - 1 щипка
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • зехтин - 100 мл
  • сол - на вкус
  • За крутоните
  • стар хляб - 4 - 5 филийки
  • магданоз - 4 - 5 стръкчета
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 3 с.л.
  • За декорация
  • яйца - 2 твърдо сварени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и пресния чесън на кръгчета, а останалите зеленчуци - на кубчета, и ги запържете в зехтина със щипка сол, докато поомекнат;

Разтворете бульона във вряща вода (около литър) и излейте при зеленчуците. Когато заври, намалете огъня и сложете стръковете магданоз (без да ги кълцате) и останалите подправки. Оставете да къкри около 20 мин;

Прибавете топеното сирене и пасирайте до финна и гладка консистенция.

Ако е нужно, добавете още вода (може и мляко);

Сложете маслото и разбъркайте до пълното му разтапяне. Подправете допълнително по ваш вкус със сол и още от подправките;

За крутоните нарежете хляба на кубчета;

Накълцайте на много ситно или пасирайте чесъна и магданоза и объркайте със зехтина;

Овкусете крутоните с тази смес с помощта на четка или просто полейте отгоре;

Печете ги във предварително загрята на 200 градуса фурна за 5-6 мин или докато хванат приятен загар;

Сервирайте вкусната крем супа, поръсена с крутоните и накълцано (или настъргано) яйце .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Интересна супа, която бих опитала, добро съчетание на вкусовете би се получило.
03.03.2017 16:59
1
1
Покажи всички подкоментари